Bettingklubben

Allt inom fotboll – Med Fotboll.com

Fotboll.com

Spela på odds utefter statistik

Alla är vi olika spelare när det kommer till spel på odds och andra former av spel med pengar. Vissa satsar efter magkänslan, andra spelar alltid med hjärtat och kan aldrig spela emot sitt favoritlag. Det finns de som spelar stort på låga odds och de som spelar smått på höga odds. Vi har dykt djupare i detta för att få reda på vad som är rätt och hur man får största chans att vinna.

För att få mer kött på benen och fler åsikter så har vi tagit hjälp av personerna bakom sajten Fotboll.com, som har lång erfarenhet av odds och betting samt hazardspel i övrigt. Det är en användarvänlig fotbollssajt som gick live sommaren 2017 och de fokuserar väldigt mycket på odds och statistik.

Vad är rätt och fel när man ska spela på ett odds?

Det finns egentligen ingenting som är rätt eller fel när man tar ett beslut, under förutsättning att beslutet grundar sig på sannolikheter och inte magkänslan. Att spela på magkänslan behöver inte vara fel, men i längden så faller det sällan väl ut.

Ett beslut ska grunda sig på sannolikheter och det bästa verktyget man kan använda är statistik. Statistik är fakta och om man till exempel kan få fram färsk statistik mellan två fotbollslag så kan man ofta tydligt se ett mönster och saker som sticker ut mellan lagen.

Statistik hjälper dig att vinna på de höga oddsen

Spelbolagen sätter naturligtvis sina odds utefter sannolikheter, men de tar inte alltid all statistik i beräkning. Om man framför allt tittar på Premier League fotboll, så ger alltid spelbolagen stor fördel för storlagen som Man United, Liverpool, Arsenal, Chelsea m.fl. Men med hjälp av djupare statistik så kan man hitta saker mellan lagen som faktiskt pekar på andra sannolikheter än vad spelbolagen tror.

Vissa fotbollslag har svårt mot ett antal lag och vissa har väldigt lätt för andra. Varför går ibland inte att sätta fingret på, men statistik kan visa detta på ett tydligt sätt. Ett storlag kan ha haft väldigt svårt borta mot ett mindre lag och då kommer statistiken visa att det är stor sannolikhet att det blir oavgjort eller att det sämre laget vinner på sin hemmaplan, trots att oddset är högre på bortalaget.

Två lag kan vara extremt jämna och ha bra försvar och då kan statistiken visa att historiskt sett så har dessa två lag aldrig gjort mer än totalt 2 mål i sina matcher. Då är sannolikheten alltså stor för att ett spel på under 2,5 mål kommer att gå in.

Analysera statistiken och hitta möjligheterna bland de olika spelen

Det är viktigt att man inte stirrar sig blind på att bara ta beslut kring om det blir 1, X eller 2. Alla spelbolag erbjuder mängder med spel på fotbollsmatcherna, som antal mål, handikapp, vem som gör mål och när, hur många hörnor och mycket mer.

Titta noga på statistiken för att hitta saker som sticker ut eller återkommande saker mellan lagen som gör att du hittar stora sannolikheter. Var noga och lämna så lite som möjligt åt chansen om du vill bli en långsiktig vinnare.