Bettingklubben

Bundesliga

Tysklands bästa fotbollsliga

Spela på tysklands högsta liga i fotboll

Om Bundesliga

Bundesliga är Tysklands högsta fotbollsliga där 18 stycken olika professionella fotbollslag tävlar. Ligan är ansluten till UEFA och den har funnits sedan år 1963. De lag som nedgraderas från ligan får spela i ligan som kallas 2.Bundesliga. De inhemska tävlingarna för att kvalificera för ligan är DFB-Pokal och DFL-Supercup. De som för tillfället håller titeln i ligan är Bayern Munich som för övrigt håller rekordet i antalet titlar med sina 23 stycken titlar. Officiella tv-partners för ligan är Sky Deutchland, ARD, ZDF, Sport1 och Dubai Sports och ligans officiella hemsida är bundesliga.com

Kort historik om Bundesliga

Som de flesta vet om blev Tyskland efter andra världskriget uppdelat i två delar, Västtyskland och Östtyskland. Västtyskland gick det bra för på de flesta områden, men Östtyskland hade det svårare. Västtyskland förlorade till Jugoslavien i kvartsfinalen av världskuppen år 1962 i Chile. Det här kom som en chock för alla fotbollsfans i Västtyskland och man skapade ligan för att kunna starta på ny kula och få en bättre framtid för västysk fotboll. Östtyskland hade dock kvar sin egen liga som kallades DS-Oberliga (senare Football Oberliga DFB) sedan 1950.

Hur Bundesliga fungerar

Varje lag som ingår i ligan måste spela två gånger mot alla andra lag i ligan i formatet round-robbin. Alla lag får chansen att spela en hemmamatch och en bortamatch mot en och samma motståndare. Det brukade vara så att det vinnande laget fick 2 poäng för vinst, 1 poäng för oavgjort och 0 poäng vid förlust, men sedan säsongen 1995-1996 får det vinnande laget istället 3 poäng för att ha säkrat en vinst.

I slutet av ligasäsongen, som spelas mellan augusti och maj varje år, blir det laget med flest poäng utsedd till vinnare av ligan. De tre bäst placerade lagen blir automatiskt kvalificerade för UEFA Champions League medan det fjärde bästa laget kommer med i den tredje kvalificeringsrundan för Champions League. De två sist placerade lagen nedgraderas från ligan till 2.Bundesliga, och de två bäst placerade lagen i den ligan blir uppgraderade nästa säsong. En annan viktig sak att notera är att laget som placeras på plats nummer 16 i ligan (det tredje sämst placerade laget) spelar mot laget i 2.Bundesliga som hamnat på tredje plats, i en play-off där vinnaren av matchen kvalificeras för Bundesliga nästa säsong.

Bundesliga odds

Bundesliga är en av de mest populära fotbollsligorna i världen. Med spelare och lag i världsklass garanterar ligan underhållning vecka in och vecka ut. Olika spelbolag erbjuder ett stort antal odds som du kan utnyttja oavsett om du är ute efter att spela på individuella matcher eller vill satsa på marknader på längre sikt.

Det finns många olika marknadstyper tillgängliga för varje enskild match. De mest populära marknaderna inkluderar dessa:

  • Matchresultat (1X2) – vilket lag som står som segrare efter 90 minuters speltid plus eventuell övertid.
  • Asian handicap – Vilket lag som vinner med ett måls handikapp.
  • Över/Under – Över eller under hur många mål som görs i en match efter halvtid eller fulltid.

Top 4 Odds och placeringsodds

Det finns en mängd olika placeringsodds man kan satsa på i denna liga. Av alla marknader är Top 4 den mest populära. De flesta spelbolag erbjuder inga odds för att Bayern Munich ska hamna bland de fyra bäst placerade lagen, eftersom deras chanser är så pass stora. Men den här marknaden är perfekt att utnyttja om du känner på dig att något specifikt lag har förstärkts under sommaren och tror att de kommer kunna smyga sig fram till en plats bland de fyra bästa.

Placeringsodds slutar inte med Top 4, det finns också Top 3 Finish, Top 6 Finish, Top 10 Finish, Bottom 2 Finish och To Finish Bottom. Värt att notera är att ju fler alternativ som finns på en placeringsmarknad, desto fler lag har sämre odds. Till exempel brukar Dortmund vara betraktad som helt säker att sluta bland de sex högst placerade lagen. Men om du kan tysk fotboll så har du chansen att hitta värdefulla odds för lag som inte är så självklara att sluta på toppen. Den här typen av marknader kan också vara väldigt värdefulla om ett lag har en dålig start på säsongen men sedan styr upp och avslutar starkt såsom Dortmund gjorde säsongen 2014-2015.

Det går också att satsa på individuella spelare som du tror kommer att ha särskild framgång under en säsong. Den mest populära typen av spelarbetting inom Bundesliga är Top Goalscorer, d.v.s. vilken spelare som kommer göra flest mål under en säsong.

Insättningsbonusar

Vi guidar dig bland de bästa och senaste insättningsbonusarna hos de största spelbolagen!

Se alla bonusar