Bettingklubben

NHL – National Hockey League

Spela på NHL

National Hockey League

NHL - världens mest prestigefyllda ishockeyliga

NHL, eller National Hockey Leauge som det står för, består idag av 31 olika klubbar från Nordamerika och är en professionell ishockeyliga. 24 av klubbarna är från USA medan de resterande 7 är kanadensiska. Huvudkontoren ligger i Toronto, Kanada och New York, USA. De leds sedan 1993 av kommissarie Gary Bettman då han tog över efter Gil Stein. NHL är ett otroligt prestigefyllt sportmästerskap och anses till och med vara den mest professionella och bästa ishockeyligan i världen.

NHL började formas redan 1917 i Montreal, och bestod då endast av fyra lag från Kanada. Detta efter att företrädaren NHA, Nation Hockey Association, hade ställts in. När det började närma sig mitten av 1920-talet så anslöt sig de allra första ishockeylagen från USA, och ända sedan dess har ligan varit binationell. Med ständigt nya rekord på tittarsiffror och antal arenabesökare har NHL blivit en självklar del för sportintresserade.

En bransch med stora summor pengar

I grundserien spelar man 82 matcher med start i oktober fram till april. Där avgörs vilka 16 klubbar, åtta från Western Conference och åtta från Eastern Conference, som ska få komma till slutspelet mellan april och juni. Det lag som kommit att vara det mest framgångsrika är Montreal Canadiens som vunnit totalt 24 Stanley Cup. Stanley Cup är den pokal som överlämnas till det lag som tar hem vinnartiteln i årets slutspel av National Hockey Leauge. Pittsburgh Penguins är det lag som kommer strax därefter.

NHL är en liga med stora summor pengar involverat. Säsongen 2016/2017 hade ett lönetak till spelarna på hela 75 miljoner dollar. De spelare som i dagsläget har bäst betalt är Patrick Kane och Jonathan Toews som båda spelar i Chicago Blackhawks. De får 13,8 miljoner dollar vardera för spelad säsong. Tittar man på det högst betalande kontraktet gjordes det mellan Aleksandr Ovetjkin och Washington Capitals. Kontraktet sträckte sig över 13 säsonger och hade en prislapp på hela 124 miljoner dollar.

Lär dig mer om NHL och bli en riktig vinnare

NHL lockar de allra bästa hockeyspelarna från hela världen. Kanadensarna är de som har övertaget med antal spelare, men i ligan hittar man hela 20 olika nationaliteter. Här hittar man stora lag så som Toronto Maple Leafs, Montreal Canadiens, Chicago Blackhawks och Detroit Red Wings. Inbitna ishockeyfans har alltså en hel del action att vänta sig i isrinken. Därför är det också otroligt spännande att testa på att betta på NHL. Du garanterat vara med om en spännande och nervkittlande upplevelse då det inte finns någon annan ishockeyliga med så mycket action och intensitet. För att få ut så mycket som möjligt av ditt spelande finns det vissa saker man kan tänka på och även olika sätt att spela.

Håll koll på ditt favoritlag och håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna för att ta reda på var du har din största chans att vinna pengar. Man kan till exempel betta på pucklines, vilket lag som ska vinna en särskild match, vem som ska ta hem Stanley Cup, matchvinnare och hur många mål som görs i en match. Detta är roligt för alla, och även om du är totalt ny inom världen av NHL så kommer du enkelt att komma igång med ditt spelande och de bästa oddsen. Kom bara fram till vilket som är ditt favoritlag och tänk sedan ut strategier utifrån din egna kunskap om just nordamerikansk hockey. Genom att hela tiden hålla sig uppdaterad med de senaste nyheterna inom NHL och de bästa bettingtipsen kommer du bli en riktig vinnare.

Insättningsbonusar

Vi guidar dig bland de bästa och senaste insättningsbonusarna hos de största spelbolagen!

Se alla bonusar