Bettingklubben

Oddsbonus

Få en rejäl bonus hos utvalda spelbolag

Spel om pengar på sport har varit mycket populärt i Sverige under en lång tid. Det har främst handlat om spel på fotboll i olika former. Numera finns det ett stort urval av spelaktörer på nätet som erbjuder denna typ av spel. Det går att spela på att ett visst lag ska vinna, vem som ska göra mål eller poäng, om någon blir utvisad, hur många hörnor det blir och mycket mycket mer.

I princip alla olika sporter finns representerade på oddsmarknaden och man kan spela på ett mycket stort urval av olika spel inom varje sport. De allra flesta spelbolag erbjuder även livespel. Detta innebär att man kan spela på sport under tiden som matchen pågår vilket förstås kan vara mycket spännande. Många erbjuder även spel på e-sport, politiska resultat, melodifestivalen och en mängd andra intressanta spel.

Oddsbonusar

En mycket stor fördel för de som väljer att spela på odds på nätet är att man kan få oddsbonus. Detta innebär att många spelbolag erbjuder bonus för återkommande spelare. Det är också mycket vanligt att man som ny spelare blir erbjuden en oddsbonus när man gör sin första insättning. Oftast är denna utformad så att man får en viss procent i oddsbonus av det man sätter in. Vanligt är att man blir erbjuden 50 eller 100% oddsbonus på sin första insättning. Detta innebär att om man sätter in 500kr får man 750 eller 1000kr att spela för på oddsmarknaden.

De flesta spelbolag är dessutom mycket generösa mot sina återkommande spelare. Det är vanligt med oddsbonus som baseras på hur mycket omsättning man har hos spelbolaget per vecka eller månad. Man brukar även ha speciella erbjudanden i form av oddsbonus på speciella evenemang. Detta kan vara gratispengar att spela för på VM, EM, OS eller andra typer av stora evenemang. Det kan även vara speciellt bra odds på matcher eller turneringar. Vissa spelbolag erbjuder ibland gratisspel på något utvalt event i realtid om man spelar på detta innan själva eventet börjar. Om man spelar på odds på nätet kan man alltså förvänta sig flera olika erbjudanden som ofta uppskattas av spelarna.

Vanligen tillämpas specifika regler och villkor för en oddsbonus. Detta innebär att dessa bonuspengar måste spelas på ett visst sätt för att man ska kunna begära ett uttag med dessa pengar. Oftast handlar detta om att pengarna måste omsättas ett visst antal gånger och till ett visst odds. Man får vanligtvis inte omsätta bonuspengar till odds under 1,50 men det brukar vara tillåtet att kombinera låga odds för att omsätta dessa pengar. Många av de stora spelbolagen informerar sina medlemmar när man har speciella erbjudanden eller bonusar tillgängliga. Detta är smidigt då man kan försäkra sig om att inte gå miste om speciellt trevliga oddsbonusar.

Oddssättning

Från början är odds egentligen ganska enkelt. Om ett visst evenemang har två olika utgångar så som hemmavinst eller bortavinst och man antar att utgången är helt ovisst är det 50/50 för en visst utfall. Detta ger ett odds på 2 gånger pengarna på hemmavinst och 2 gånger pengarna på bortavinst. Eftersom att spelbolagen tar betalt för sin tjänst kommer det verkliga oddset vara strax under 2 gånger pengarna. Hur stor del som spelbolagen tar varierar mellan de olika bolagen. Ofta värderas dock matcher eller andra evenemang som att något visst utfall är troligare än något annat. Oddssättningen blir då lägre på det troligare alternativet och högre på det mindre troligare alternativet.

De spelbolag som tillhandahåller oddsspel har ofta lite olika odds på samma spel. Detta beror på att man värderar utgången olika samt att oddsen justeras beroende på hur spelarna väljer att satsa. Om många satsar pengar på att ett hemmalag ska vinna en match kommer detta odds att sjunka. Samtidigt kommer oddset på att bortalaget vinner matchen att öka. På detta vis är oddsmarknaden självjusterande och många spelare är därför medlemmar hos flera olika spelbolag. Då har man möjligheten att välja det bästa oddset för just det spel som man vill lägga.

Spela på odds

Det är enkelt att spela på odds. Först och främst behöver man bli medlem på något spelbolag som erbjuder oddsspel och göra en insättning. Sedan kan man i lugn och ro bläddra bland utbudet och välja de spel som man tycker är intressant. Till en början gör man ofta detta med någon form av oddsbonus vilket i sig är trevligt. Det finns mängder av olika spel att välja bland.

Man har ofta även möjligheten att kombinera spel. Detta innebär att man kan spela på ett visst utfall i ett evenemang samtidigt som på ett visst utfall i något annat evenemang. Oddsen multipliceras då automatiskt och man ser enkelt vilket odds som spelbolaget erbjuder på just detta spel. Man väljer enkelt hur mycket man vill satsa och placerar spelet. Många spelbolag erbjuder även liverättning så att man kan se i realtid resultat för de spel man har placerat.

Det kan även finnas möjligheter att livestreama vissa event direkt från spelbolagets sida. Detta är förstås en mycket uppskattad funktion bland spelare. Eftersom att de allra flesta oddsspel går att göra direkt från en webbläsare kan man alltså spela direkt i sin mobil. Man har därmed möjligheten att placera spel när som helst och var som helst. Detta är tämligen populärt, framförallt då det numera finns en stor marknad för olika livespel.