Bettingklubben

Premier League

Spela på engelsk fotboll & få en rejäl bonus

Spela på Engelsk Fotboll

Om Premier League

Premier League är en professionell engelsk fotbollsliga som är mycket populär inom sportbetting. Det är den högsta ligan i England och landets huvudsakliga fotbollstävling. Med 20 stycken olika klubbar som tävlar mot varandra varje säsong drivs PL med hjälp av ett system av uppgradering och degradering genom den näst högsta ligan, engelska fotbollsligan (EFL). Klubbar från Welsh som tävlar i EFL kan också kvalificera för PL. De fyra klubbarna som placerar sig högst i PL får äran att kvalificera till nästa säsong av Champions League.

PL är förutom en liga också en typ av bolag där de 20 medverkande klubbarna agerar andelsägare. Säsongerna går mellan augusti och maj varje år. Alla lagen i ligan spelar totalt 38 matcher var, i ett system där varje lag möts två gånger (en gång på hemmaplan och en gång på bortaplan). Totalt spelas alltså 380 stycken matcher under en ligasäsong från augusti till maj. De flesta matcherna spelas antingen under eftermiddagen på lördagar och söndagar, eller på vardagskvällar. Premier League betecknas ibland Premiership eller English Premier League (EPL).

Premier Leagues Historia

Tävlingen hette först FA Premier League när den grundades 20 februari år 1992. Formandet av Premier League var ett sätt för klubbar i englands första division (Football League First Division) att bryta sig loss från Football League (skapad 1888) och ta del av lönsamma tv-avtal. Avtalet var värt så mycket som 1 miljard pund mellan 2013-2014, då bolagen BSkyB och BT Group vardera köpte åt sig den inhemska rätten att sända 116 respektive 38 matcher. Ligan genererar en inkomst på 2.2 miljarder pund per år på inhemska och internationella tv-avtal. Under 2014-2015 rapporterades att de individuella lagen drog in 1.6 miljoner pund, vilket höjdes år 2016-2017 till närmare 2.4 miljoner pund.

Premier League är idag den fotbollsliga som har flest tittare i världen med en potential publik av 4.7 miljarder människor. Ligan sänds i 212 olika områden världen över och i tv-apparaterna i 643 miljoner hem. Ligan har också väldigt bra siffror när det kommer till åskådare på plats. Under säsongen 2014-2015 hade åskådarantalet ett snitt på strax över 36 000 åskådare för varje match. Åskådarantalet är därmed näst högst av alla professionella fotbollsligor, strax bakom Bundesliga som har ett åskådarsnitt på 43 500 åskådare per match. De flesta klubbars stadium fylls till maxkapacitet.

Totalt har 49 stycken olika klubbar tävlat i Premier League sedan starten år 1992. Men bara 6 olika lag har vunnit titeln: Manchester United har vunnit 13 gånger, Chelsea har vunnit 5 gånger, Arsenal har vunnit 3 gånger, Manchester City har vunnit 2 gånger och Blackburn Rovers samt Leicester City har vunnit 1 gång vardera (varav den senare vann så sent som förra säsongen).

Premier League Odds

Premier League är en av de högsta fotbollsligorna i världen och drar in miljardbelopp varje säsong. Med tanke på att det omsätts mycket pengar är det lätt att förstå populariteten kring PL odds och sportbetting. Det finns som man kan förstå ett enormt antal marknader att satsa på. Det mest populära är att satsa på utfall i enskilda matcher, men eftersom PL är en liga som drivs under en hel säsong av matcher går det även att satsa på lång sikt.

På kort sikt erbjuds odds för individuella matcher. Varje lag spelar två gånger under en säsong och generellt gäller att ju tidigare man lägger in sin satsning, desto bättre odds kan man få. På individuella matcher har man chansen att tjäna in pengar snabbt på marknader såsom den klassiska 1X2 (vem som vinner eller om det blir oavgjort) eller Över/Under (antalet mål som görs under en match). Det går också att satsa på handicap och alternativa handicap samt på det exakta slutresultatet för en match. Andra vanliga marknader man kan satsa på är BTTS (Both Teams to Score, d.v.s. att båda lagen gör mål), halvtidsresultat, samt vem som gör första målet.

Ett populärt alternativ som brukar kunna ge riktigt bra odds är att satsa på vem som kommer vinna Premier League. Vill man ha lite större chans att vinna men ändå få bättre odds än för individuella matcher kan man satsa på att ett lag ska placera sig någonstans på toppen, exempelvis mellan platserna 1-3. Det går också att satsa på individuella spelares prestationer under en säsong. Något som är mycket populärt för de som gillar långa odds är att satsa på vilka fyra lag som kommer att sluta på toppen av ligan. Dessa lag kommer nämligen gå vidare till Champions League.

Insättningsbonusar

Vi guidar dig bland de bästa och senaste insättningsbonusarna hos de största spelbolagen!

Se alla bonusar