Bettingklubben

Serie A

Spela på italienska högsta ligan i fotboll

Spela på italiens högsta liga i fotbollen

Italiens främsta fotbollsspelare slåss om segertiteln i Serie A

Den hösta divisionen för herrar i fotboll i Italien kallas för Serie A. Den första säsongen gick redan 1929/1930 med 18 lag och formatet har ändrats mycket sedan dess. Innan Serie A skapades, mellan 1898-1929, avgjordes de italienska mästarna genom slutspel mellan de bästa lagen i olika lokala serier. I början utsågs vinnaren genom korta turneringar som endast pågick under några dagar. Sedan utvecklades det till ett system där man spelade regionala cupspel, där vinnarna av dessa turneringar sedan spelade en finalomgång.

Först under säsongen 1912/1913 började lag från de södra och mellersta delarna av Italien delta. Det var från och med denna säsong man började spela en avgörande final mellan det segrande laget i centrala/södra Italien och det segrande laget i norra Italien. 1926 bestämde man sig för att börja spela en nationell turnering, och säsongen 1928/1929 blev den sista där man spelade efter den gama modellen med finalspel. Serie A hade sin storhetstid i slutet av 1980-talet och i början av 1990-talet, då ansåg många att det var världens främsta fotbollsliga.

De norra delarna av landet regerar

I dagsläget är det 20 olika lag som deltar i Serie A, och det vinnande laget får tre poäng för en seger. Detta infördes säsongen 1994/1995, tidigare fick laget 2 poäng. När säsongen nått sitt slut får det vinnande laget den så kallade lo scudetto, vilket betyder ”lilla skölden” på italienska. Det är ett bevis på att man är regerande mästare. De lag som hamnar på de tre lägsta placeringarna trillar automatiskt ner i Serie B. De lag som hittills står för den största andelen av ligamästartitlarna har kommit från de norra delarna av Italien. Detta gäller särskilt regionerna Piemonte med 42 segrar, och Lombardiet med 31 segrar. Juventus är det lag som historiskt sett varit mest framgångsrikt och har fler ligatitlar än någon annan klubb. Det är faktiskt relativt sällsynt med ligavinnare från de södra och mellersta delarna av landet.

Ta intresset vidare och betta på ditt favoritlag

Fotboll är helt klart den absolut mest populära sporten i Italien. De har spelare med otroligt hög kvalitet och sporten lockar supportrar från hela världen. I fotboll kan allt hända, och därför är det också lätt att förstå varför så många gillar att betta på Serie A. Det kan innebära riktigt fina vinster om man är väl insatt och gör strategiska val, och även om mycket handlar om tur så kan man ganska enkelt öka dessa turdagar drastiskt.

De som vinner stora summor pengar när de bettar på fotboll har allt som oftast stor kunskap i ligan och spelarna i favoritlaget. Det gäller att hålla ögon och öron öppna, och ta till sig alla nyheter för att hålla sig uppdaterad. Då kommer du lättare kunna hålla koll på läget inför avspark. Idag kan du betta på Serie A på många olika webbplatser och på så sätt anpassa spelandet efter dig själv. Om du är helt ny är det en god idé att börja med mindre bets för att sedan bygga upp din kunskap och erfarenhet. Att spela på Serie A är både spännande och kul, och du kommer garanteras action utöver det vanliga.

Insättningsbonusar

Vi guidar dig bland de bästa och senaste insättningsbonusarna hos de största spelbolagen!

Se alla bonusar